Detta är SpotCity 2008. Till SpotCity 2009 ››

SpotCity 2008 avslutning 5 oktober


På begäran kom musikerna spelat på invigningen av Mandana Moghaddams Brunnen tillbaka. För tillfället hade Henrik Nagy och Stefan Abelsson skrivit stycket Vid Brunnen. Kompositionen var dynamiskt upbyggd med en fristående stämma där Sandra Karlkvist tolkade stycket med sång. Medverkade gjorde även Johan Nagy på kontrabas.
 
 
 
 

Spotcitypriset 2008. Allmänheten lämnade in förslag under utställningens gång. En jury bestående av Lina Ekdahl, poet, Johan Olsson från OlssonLyckefors arkitekter och Tomas Ferm, SpotCitys initiativtagare och curator korade vinnaren: Journalisten Mark Isitt. Grattis!

 

 
Konstnären Åsa Sonjasdotter förädlar unik potatis som inte finns att köpa i handeln och som är förbjuden att sälja i EU. Åsas bidrag till utatällningen "Konst i City" var odlad potatis vid Jonas Ahlströmmerstatyn och den 14 september ordnades en skördefest. Också idag provsmakades Åsas färgstarka potatis. Läs mer om Åsas projekt: potatoperspective.org  På bild: Maryam Moghaddam, skådespelare.
 
Smör, salt, öl och två kastruller potatis gick fort åt.

Sara Lunden spelade på invigningen den 13 september. En dag med många återbesök.

Hanna Chawke på scen. 
En för mycket på scen. Christian Pallin gör en utryckning.
  
Tomas Ferm och Christian Pallin som med Koloni och Musik i Väst varit en nära och betydelsefull samarbetspartner. 

                                                                                                                                    

Created: 2008-10-05

News archive