Detta är SpotCity 2008. Till SpotCity 2009 ››

Svenska institutet

Ett av Spotcitys mer omfattade projekt är Brunnen, ett verk av konstnären Mandana Moghaddam. Verket omfattar bland annat samarbete med Iran Artist House i Theran och för att genomföra Brunnen och etablera samarbetet har det krävts ett antal tillstånd från Iranska myndigheter. Brunnen har tidigare tilldelats kulturutvecklingspengar från Västra Götalandsregionen och i veckan blev det klart att också Svenska institutet stödjer projektet. Svenska Institutets stöd är ett "Biståndsfinansierat samarbete inom kultur- och samhällsområdet", en del av det Svenska utvecklingssamarbetet som syftar till att främja och utveckla demokratiska processer. Vi är stolta över att ha fått detta förtroende! Brunnen genomförs i samarbete med Göteborgs Konsthall.

Skapad: 2008-06-06

Nyhetsarkiv