Detta är SpotCity 2008. Till SpotCity 2009 ››

SpotCity 2008

Vilken stad vill du ha? Hur används det offentliga rummet och hur skulle det kunna användas i framtiden? 

SpotCity är ett konstprojekt som försöker påverka planeringen och utvecklingen av den framtida staden. I fokus ligger diskussionen om konstens och kulturens roll i samhället. Projektet är förlagt till Brunnsparken i Göteborg.

Öppettider: vardagar kl 11–19, lördagar kl 11–17 och söndagar 12–16, med senare öppettider vid extra arrangemang. 

Vad händer?

  • Konst i City. En utställning i Brunnsparken och vid Jonas Ahlströmmerstatyn vid lilla torget. Medverkande e konstnärer: Elin Wikström, Thomas Wiczak, Åsa Sonjasdotter, Mandana Moghaddam och Tomas Ferm.
  • Kl 1215 – 13. Dagligt lunch & scenprogram med debatt, experimentell musik, performance, posei, ljudkonst. Lunchprogrammet är ett samarbete med Koloni/Musik i Väst, Levande musik och Stadsbiblioteket Göteborg. Debatterna arrangeras genom Tomas Ferms Talk Box där inbjudna gäster möter de människor som kommer förbi.
  • Nonstop visas video filmer av Schleuser, Björn Perborg, Fernando Llanos, Pål Hollender, Kalle Brolin, Meira Ahmemulic, m.fl.
  • Tre seminarier är förlagda till Palacehuset 16.9, 25.9 och 2.10 kl 18 - 20. Seminarierna är gratis men antalet platser är begränsat. Föranmälan krävs; info(at)spotcity.se
  • Street musican song contest. Tävling mellan gatumusiker där publiken röstar fram vinnaren. 
  • Gäststugan erbjuder plats för aktörer som saknar plats i stadens centrum: Tidskriftsverkstan väst, Jagvillha bostadnu och Ingen människa är illegal.

I uppbyggnadsskedet hölls ett ett par möten och seminarier. Vad ska man ha en plats i city till? Vilken stad vill vi ha? är frågor som diskuterats. På Regionbiblioteket den 4.11 hölls ett öppet seminarium. Läs mer »

Utvecklingen av Spotcity studeras av ett forskningsprojekt finansierat av Vetenskapsrådet. Läs mer »

Tomas Ferm är projektledare och Spotcitys initiativtagare. Projektet kan ses som en utveckling av projetken Inside Out, Brunnsparken, Göteborg 2006 och Talk Box, Nordstan, Göteborg 2004.

SpotCity är i behov av volontärer, särskilt vid lunchtid då många aktiviteter koncentreras till den tiden. Men alla erbjudanden om hjälp tas tacksamt emot. Viss ersättning ges. Anmäl ditt intresse!

Synpunkter på projektet skrivs lämpligen in som inlägg och kommentarer i SpotCitys "forum" (se hemsidans menyrad), men kan också förmedlas informellt genom mail och telefon. 

Kontakt