Svenska institutet

Ett av Spotcitys mer omfattade projekt är Brunnen, ett verk av konstnären Mandana Moghaddam. Verket omfattar bland annat samarbete med Iran Artist House i Theran och för att genomföra Brunnen och etablera samarbetet har det krävts ett antal tillstånd från Iranska myndigheter. Brunnen har tidigare tilldelats kulturutvecklingspengar från Västra Götalandsregionen och i veckan blev det klart att också Svenska institutet stödjer projektet. Svenska Institutets stöd är ett "Biståndsfinansierat samarbete inom kultur- och samhällsområdet", en del av det Svenska utvecklingssamarbetet som syftar till att främja och utveckla demokratiska processer. Vi är stolta över att ha fått detta förtroende! Brunnen genomförs i samarbete med Göteborgs Konsthall.

Skapad: 2008-06-06

Nyhetsarkiv