participating artists

Magnus Bärtås/De besvikna och förorättade

De besvikna och förorättade är en samling av nyhetsfall från svenska dagstidningar mellan 1994 och 2006. Personerna i berättelserna anser sig utsatta för orättvis behandling eller kränkning och varje fall beskrivs med en mening. Tidningen, som distribueras gratis, kan ses som ett dokument, eller ett kondensat av vardagliga mediaberättelser som här återcirkuleras. I det offentliga rummet spelar verket med funktioner och estetik hos löpsedeln, tabloiden och den privata kampanjens medel för personlig upprättelse.

Magnus Bärtås(SE) är konstnär, författare och professor på Konstfack i Stockholm. Han arbetar främst med video, text och installationer.

www.magnusbartas.se

Zhang Dali (CN) AK-47

Zhang Dali lyfter fram de snabba sociala förändringar som sveper genom Kina och belyser de mest utsatta grupperna i samhället. I verket AK-47 porträtterar han kinesiska gästarbetare. Ansiktena tecknas med hjälp av olika slogans såsom “En värld en dröm” som användes av Olympiska spelen i Peking samt upprepningar av AK-47.

Zhang Dali bor och arbetar i Peking. Han är aktuell på Venedig biennalen och på Museum of Modern Art i New York.

www.wikipedia.org

Tomas Ferm&Ann-Charlotte Rugfelt Ferm/Förflyttning 262° 1026 m

Verket är en kopia av en sten med texten TÄNK PÅ DÖDEN som finns i portalen över en av ingångarna till Stampens kyrkogård i Göteborg.

Tomas Ferm är konstnär verksam i Göteborg och arbetar huvudsakligen med måleri och som curator.

Ann-Charlotte Rugfelt Ferm arbetar med text, musik och ljud.

Johannes Heldén (SE) Epilogue. Verket handlar om människans syn på naturen, framtiden, science fiction.

Johannes Heldén är verksam som konstnär, författare och musiker.

www.johanneshelden.com

 

Henrik Plenge Jakobsen/O.

The text work O. is 169 capital O’s inscribed in an equilateral triangle, the typeface of the O’s is the typerface garamond. One literary reference might be Thomas Pynchon who in 1963 published the book V. about the search of the mysterious entity V.

Henrik Plenge Jakobsen(DK), artist Born 1967 i Copenhagen Lives in Copenhagen

www.henrikplengejakobsen.net

Stefan Karlssson (SE) SKJORTA ren 22:-  slät

Jag menar inget speciellt mer än att jag har samplat mig själv på kort varsel och med hjälp av 2 assistenter målade vi skylten på 6 timmar! Texten SKJORTA är inköpt av konstmuseet i Göteborg och Drutten och krokodilen är mina favoriter sen barndomen. Jag ville egentligen skriva en annan text men av olika anledningar blev det SKJORTA. Dessutom kanske SKJORTA 22 KR passar bra i Göteborgs shoppingmecka. I alla fall funkar det på Första Långgatan där orginalet till texten SKJORTA hänger i ett skyltfönster!

Acrylic on board. Assistenter: Martina Rehn och Michael Linder

Stefan Karlsson bor och arbetar i Göteborg. www.subbau.org

Fia-Stina Sandlund (SE) Såningskvinnans betydelse

Verket utgörs av tre informationstexter placerade intill den offentliga statyn Såningskvinnan. Tonen signalerar att de utgörs av så kallad fakta och de verkar ha förflyttats från ett offentligt rum till ett annat, från internet - gatan.

Fia-Stina Sandlund, född 1973, är en konstnär verksam i Stockholm och New York. Hennes arbeten rör sig i gränsen mellan journalistik, aktivism och re-eneactment som en form av historieskrivning. För närvarande arbetar hon med ett flerårigt projekt, en långfilmstriologi baserad på Strinbergs pjäs Fröken Julie.

www.fiastinasandlund.se

Dana Sederowsky (SE) DANA ÄR FORTFARANDE EN FANTASTISK KONSTNÄR!!

Flagga 180x300cm

Genom att använda sig av ett “särskilt meddelande”, tryck på en flagga hissad vid hållplats J vid Brunnsparken i Göteborg vill Dana Sederowsky undesöka vilken plats en konstnär egentligen får ta i det offentliga rummet. Första delen av detta verk syntes på Galleri Elbowroom, Atalante Göteborg år 2003. Textinstallation löd: “Dana är en fantastisk konstnär!!”

Dana Sederowsky är konstnär, utbildad på Högskolan för Fotografi och Film och på Konsthögskolan Valand i Göteborg.  Hon arbetar videoperformance, fotografi och textbaserade installationer. www.danasederowsky.com